Lansingh bewinD

Samen zorgen voor een financiële balans

Veelgestelde vragen


Voor wie is beschermingsbewind? 

Beschermingsbewind is voor iedereen van 18 jaar en ouder die langdurig of tijdelijk niet in staat is om zijn eigen financiën te beheren. Dit kan bijvoorbeeld zijn door ziekte, schuldenproblematiek, dementie, financieel misbruik bij zowel jongeren als ouderen, dakloosheid, echtsscheiding, verslavingsproblematiek of personen die problemen ervaren met de huidige digitale wereld.


Hoe verloopt het contact met de bewindvoerder na de intake?

Na de intake vindt het contact met name telefonisch of per e-mail plaats. Daarnaast zal er in ieder geval één keer per jaar een bezoek worden ingepland. Indien gewenst en noodzakelijk kunnen er in overleg meerdere bezoeken per jaar plaatsvinden. 


Kan ik ook buiten het telefonisch spreekuur contact opnemen?

Ja, dit kan door het sturen van een e-mailbericht naar info@lansinghbewind.nl. U ontvangt dan binnen 2 werkdagen een reactie.


Kan ik mijn dossier altijd inzien?

Ja, in uw online dossier van onview kunt u altijd inloggen wanneer het u uitkomt. De gegevens van uw dossier worden dagelijks (met uitzondering van de dagen dat Lansingh Bewind gesloten is) bijgewerkt, zodat u altijd op de hoogte blijft van uw financiële situatie.


Mag ik zelf bepalen wat ik met mijn leefgeld doe?

Het leefgeld is bedoeld voor levensmiddelen, of te wel uw wekelijkse boodschappen. Indien u andere zaken nodig heeft buiten uw boodschappen, kan er een verzoek worden ingediend voor extra leefgeld. Hierbij kan gedacht worden aan onder andere kleding, schoenen, een extra uitje, dierenartskosten etc. Indien dit past in uw budget kan dit worden uitgekeerd.


Kan er al bewind worden aangevraagd voor mijn kind met een verstandelijke beperking voor hij/zij 18 jaar wordt?

Vanaf 3 maanden voor de 18e verjaardag van uw kind kan er een verzoek tot onderbewindstelling worden ingediend bij de rechtbank.